Gólyatáborban

gólyatábor információA békák álma, avagy hogy sütik a gólyát?

 

Sokan félnek tőle, hiszen terjednek a rémhírek a szívatásokról, sokan pedig alig várják, hogy végre mehessenek. Lássuk, mi vár rád a gólyatáborban!

A gólyatábor arról szól, hogy a sok elsőst összetereljék, s megismerkedjenek egymással, a felsőbb évesekkel és az adott intézménnyel. Úgy képzeld el, mint egy hatalmas csapatépítő tréninget! Nagyon jó móka, ha el tudod engedni magad, s a különböző feladatokat nem úgy fogod fel, hogy téged le akarnak égetni, hanem poénként.

A gólyatáborokban általában csapatokra osztják a leendő elsősöket, akik így egymással küzdenek. Különböző feladatok teljesítéséért lehet pontokat szerezni több napon át. Lehetnek ebben egyszerű kvízek, de szívatósabbak is. Például tejet öntenek egy gumikesztyűbe, amit ki kell rágnia egy lánynak, így szinte biztos, hogy az egész az arcába borul. Vagy tejszínhabot kell ennie egy fiúnak egy lány hasáról, stb… A fantázia határtalan, s a szervezők mindig nagyon leleményesek. Előfordulhat, hogy dalt kell költeni, táncolni, verset írni. A lényeg, hogy tekintsd játéknak az egészet!

Készülj koncertekre is, még az is lehet, hogy a kedvenc zenekarod lép fel az esti buliban! De egyéb kulturális programokra is sor szokott kerülni, például színi előadás, s arról is mindig szó esik, hogyan érdemes nekivágni az egyetemi/főiskolai létnek, melyek az első lépések, mire kell nagyon odafigyelned kezdetben.

A cél az, hogy megismerj sok embert, s első nap ne kukán ülj majd az egyik padban. Felsőbb éves csapatvezetőitek is lesznek, akik év közben is készséggel fognak segíteni, ha úgy érzed, hogy a felsőoktatás rendszerében túl nagy a kavalkád.

 

Figyelem! Az alkohollal azért csínján bánj, nem vet jó fényt rád, ha te leszel  az , akit elsőnek hazaküldenek a táborból egészségügyi pihenőre.

 

 

 

 Parent page: Hasznos